ראשי | בריאות | תזונה ואוכל בריא | קינמון צילוני

קינמון צילוני

מאת
הגדל טקסט: Decrease font Enlarge font

מוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000 שנה.

קינמון צילוני קינמון צילוני


מוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000 שנה. עוד בעולם העתיק היה מסחר ער בקינמון והחלו לגדלו במקומות שונים עקב הביקוש לו. במקרא בספר שמות ל, כ"ג-כ"ה, הוא מוזכר בין מרכיבי שמן משחת קדש. בתלמוד הירושלמי מוזכר גידולו בארץ "קינמון מאכל עיזים היה והיו ישראל מגדלים אותו" (ירושלמי פאה פ"ז). המרכיב הפעיל בו הוא שמן וולטילי.

כאבי ראש: לערבב קינמון עם מיץ לימון להספיג רטיה ולכרוך אותה סביב המצח.

דם בצואה: ללעוס עלי קינמון. לקינמון יכולת אסטרינגנטית (מכווץ כלי דם).

כאבי בטן: לערבב קינמון, שקדים ומעט פלפל שחור לאכול 4-3 כפות ביום.

דלקות גרון: כנ"ל.

טחורים: לטחון קינמון ולהחדיר לפי הטבעת. הקינמון מכווץ כלי דם.

הקאות: לשתות מספר כוסות תה קינמון.

שיעול ונזלת: לאכול מספר כפות קינמון בדבש.

חום גבוה: לשתות תה קינמון.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Save on your hotel - www.hotelscombined.com


דרג תוכן עמוד זה

5.00

עוד באותו נושא:

דיאטה ותזונה, דיאטה, תזונה, קינמון צילוני, קינמון