הל/ קרדמון

מאת
הגדל טקסט: Decrease font Enlarge font

הל/ קרדמון נחשב כמבהיר את המחשבה, מנקה ליחות ושימש לטיפול בבעיות נשימה ועיכול.

הל/ קרדמון הל/ קרדמון

הצמח גדל בדרום מזרח אסיה ברכס הרי הקראוון שבין תאילנד וקמבודיה. השם carddamomum ניתן לו על ידי תאופרטוס במאה הרביעית לפנה"ס ומשמעו "גן תבלינים מר". ממצאים ארכיאולוגים מעידים שהקרדמון גודל בגנים המלכותיים של בבבל בעתיקה עוד במאה ה8 לפנה"ס. ברפואה האיורוודית שימש הצמח לטיפול בבעיות של שלפוחית השתן וקשיי עיכול. כבר במאה הראשונה לספירה התנהל מסחר ער בקרדמון בין האימפריה הרומית להודו. הוא נחשב כמבהיר את המחשבה, מנקה ליחות ושימש לטיפול בבעיות נשימה ועיכול. הוויקינגים שגילוהו במסעותיהם להודו, נהגו לאפות עוגות בניחוח קרדמון בעת הפסטיבלים. במאה ה 13 התחדש המסחר בקרדמון בין מדינות אירופה והודו באמצעות הסוחרים הונציאנים.
ההל מכיל שמנים ארומתיים המרגיעים עוויתת במערכת העיכול, נוגדי גאזים ומשפרי עיכול. בניסויים נמצא שהוא מייעל את פעולת האנזים טרפסין האחראי לפרוק חלבונים בקיבה. ההל מרגיע ומחזק את הריריות בגוף על כן משמש למערכת העיכול, הנשימה והשתן.

קשיי עיכול: להרתיח 2 כפיות זרעים על כוס מים 10-5 דקות. לקרר ולשתות 3 פעמים ביום חצי שעה לפני הארוחה.

גזים : כנ"ל.

חוסר תיאבון: כנ"ל.

יובש בפה: כנ"ל. יובש בפה נובע מהפרשת רוק מועטה. השימוש בהל מעודד ייצור רוק.

דלקות בדרכי השתן: כנ"ל.

שיעול עם ליחה: כנ"ל. ההל מרגיע את הריריות במערכת הנשימה ומפסיק ייצור ליחה.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Save on your hotel - www.hotelscombined.com


דרג תוכן עמוד זה

5.00

עוד באותו נושא:

צמחי מרפא, מילון צמחי מרפא, קשיי עיכול, קרדמון, הל