כורכום

מאת
הגדל טקסט: Decrease font Enlarge font

הצמח נמצא בשימוש נרחב במזרח ברפואה ההודית והסינית. ברפואה האיורוודית נעשה בו שימוש רב לריפוי דלקות.

כורכום כורכום

מוצא הכורכום מדרום מזרח אסיה שם נעשה בו שימוש רב לצורך ריפוי וצביעת בדים משם כפי הנראה התפשט לארצות הסהר הפורה ולאירופה.השם האנגלי turmeric מקורו בשפה הצרפתית ופרושו שורש צהוב. השם הלטני Crcuma מוצאה מהשפה השמית שמשמעותה צהוב. המילה longa פרושה ארוך.

הכורכום מוזכר בכתובים אשורים משנת 600 לפנה"ס לצורך צביעת בגדים. הצמח נמצא בשימוש נרחב במזרח ברפואה ההודית והסינית. ברפואה האיורוודית נעשה בו שימוש רב לריפוי דלקות. לאירופה הגיע כפי הנראה בימי הביניים. הנוסע מרקו פולו( 1280 ) הזכיר אותו ביומניו, כצמח הגדל בסין.

החומר הפעיל בצמח "הכורכומין" נחקר ונמצא שיש לו תכונות אנטי דלקתיות חזקות, והוא נוגד סרטן. הכורכומין הוא אנטי אוקסידנט החזק פי 400 מויטמין E.כמו כן לא נתגלו תופעות לוואי בשימוש במינונים גבוהים עד 8 גרם ליום! בניגוד לצמחי מרפא אחרים.

מחקרים של השנים האחרונות מצביעים על כך שלכורכומין יכולת אנטי סרטנית גבוהה ביותר. הוא עוזר בכל השלבים של התפתחות מחלת הסרטן. בשלב ההתחלה הוא מונע הפיכת תאים טרום סרטניים לתאי סרטן בשלים. בשלב ההבשלה הוא גורם לאפופטוזיס (תמותה מבוקרת של תאים סרטניים) על ידי פגיעה במנגנון חלוקה לשלהם. ובשלב השלישי, שלב התפשטות הוא מחסל גרורות מכיוון שמונע את היווצרות כלי הדם המזינים אותם. נמצא שאכילת כורכום עם המזון משפרת את ספיגתו.

כדי להפיק תועלת מירבית מהכורכומין או מתבלין הכורכום, יש לאכול יחד איתו כמות מסוימת של מזון ובעיקר פלפל גן ירק חריף, או אבקת פלפל אדום חריף, או פפריקה חריפה. הפלפל מכיל חומר בשם פיפרין המעכב את תהלכי פרוק הכורכומין בכבד ובמעי ומגדיל את זמינותו בצורה משמעותית.

סרטן הפה: לאכול 1/2 כפית כורכום ביום עם מעט פפריקה, או פלפל חריף בתוספת למזון.

סרטן השד: כנ"ל.

סרטן המעי הגס: כנ"ל.

בצקות ונפיחות ברגליים: לכתוש לאבק כורכום טרי, למרוח על גזה ולחבוש למספר שעות את הרגליים.

פורונקלים: לטחון 50 גרם כורכום לאבקה, להוסיף מעט שמן זית עד שמתקבלת משחה ולמרוח על הפורונקל.

יבלות: כנ"ל. לחתוך את היבלת עד שחושפים את השורש ולמרוח את המשחה.

כולסטרול: לאכול 1/2 כפית כורכום ביום עם מעט פפריקה או פלפל חריף עם הארוחה.

דילול דם (מניעת קרישי דם): להוסיף למזון 1/2 כפית כורכום.

אוטם שריר הלב: להרתיח כפית אבקת כורכום בכוס מים, להמתיק בסוכר, או במים ולשתות.

קטרקט: כנ"ל.

הסתיידות עורקים : כנ"ל.

כיב בקיבה ובתריסריון: כנ"ל.

צהבת: כנ"ל.

שילשול: לטחון לאבקה להוסיף מעט מים וסוכר עד שתתקבל דייסה ולאכול. הכורכום מכווץ ומרגיע את הריריות במערכת העיכול.

דלקות מפרקים ראומטידיות: לטחון ולערבב כורכום עם פלפל חריף, להוסיף שמן זית עד שנוצרת משחה ולמרוח על המקומות הכואבים. הפלפל מכיל קפסיצאין בעל פעילות משכחת כאבים ונוגדת דלקת.

כאבי גב: כנ"ל.

טרשת נפוצה: לאכול חצי כפית כורכום ביום עם המזון.

אלצהיימר: כנ"ל.

הרפס: כנ"ל.

הגלדת פצעים: לפזר כורכום על הפצע ולחבוש.

שושנת יריחו: לפזר כל יום כורכום על האזור הנגוע ולחבוש.

מרה שחורה: לאכול כל יום כורכום עם המזון.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Save on your hotel - www.hotelscombined.com


דרג תוכן עמוד זה

5.00

עוד באותו נושא:

רפואה משלימה, רפואה טבעית, כורכום, צמחי מרפא, מילון צמחי מרפא