VOD Goodee
ברוך הבא
התחברות / הרשמה

מתכונים בריאים לילדים: תפוחים אפויים ממולאים

סרטונים מומלצים

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

URL

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

URL


תיאור

תפוחים אפויים ממולאים / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: קל. מתאים לגיל 14 ומעלה
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 4
זמן הכנה: 10 דקות + 50 דקות אפייה

תפוחים אפויים הם מן הקינוחים החורפיים הטעימים ביותר שיש. אלה שכאן ממולאים בתערובת של צימוקים ואגוזים ואפויים במיץ תפוחים טבעי מומתק במעט דבש.

המצרכים הדרושים
4 תפוחי עץ מתוקים בינוניים (מוזהב, יונתן)
¼ כוס צימוקים כהים
¼ כוס חמוציות דלות סוכר או צימוקים בהירים
5-4 חצאי פקן
2 כפיות דבש נוזלי
½ כוס מיץ תפוחים טבעי (מבקבוק)
1 כף מיץ לימון
¼ כפית1 קינמון טחון
½ גביע יוגורט BIO "תנובה" 1.5% להגשה

אופן ההכנה
1. רוחצים את התפוחים. בסכין חדה עושים חתך בקליפתו של כל תפוח מסביב, בערך בחצי הגובה (החתך מונע את התבקעות הקליפה במקומות בלתי צפויים במהלך האפייה). מניחים את התפוחים על קרש חיתוך, צד הגבעול כלפי מעלה. בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה ממרכזו של כל תפוח. מסדרים את התפוחים בצפיפות בכלי חסין־חום.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קוצצים את הצימוקים ואת החמוציות לחתיכות קטנות. קוצצים דק את הפקנים. מעבירים לקערית, מוסיפים כפית דבש ומערבבים. דוחסים רבע מהתערובת לחלל שבמרכז כל תפוח.
3. מערבבים את מיץ התפוחים עם כפית הדבש הנותרת, מיץ הלימון והקינמון. יוצקים שלושה־רבעים מכמות התערובת על התפוחים הממולאים. מכסים את הכלי במכסה חסין־חום או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים).
4. אופים את התפוחים בתנור החם במשך 25 דקות. מוציאים את הכלי מהתנור, מסירים את הכיסוי, יוצקים על התפוחים את תערובת המיץ הנותרת ואופים במשך 25 דקות נוספות, או עד שהתפוחים מתרככים.
5. מחלקים את התפוחים לכלי הגשה. יוצקים מעט מהנוזלים שבתחתית הכלי על כל תפוח. מערבבים את הנוזלים הנותרים עם היוגורט ומגישים יחד עם התפוחים. אפשר להגיש חם או קר.

טיפ השף
• לגרסת פרווה, מוותרים על היוגורט ומגישים את התפוחים עם נוזלי הבישול בלבד.
• תפוחן הוא מכשיר שבקצהו טבעת עגולה וחדה, שמשמש להוצאת ליבת התפוח כולה בחתיכה גלילית אחת. מעמידים את התפוח על קרש חיתוך כשצד הגבעול כלפי מעלה. לוחצים את הטבעת של התפוחן אל מרכז התפוח עד שהיא חודרת את הקליפה. לוחצים את התפוחן כלפי מטה ותוך כדי כך מסובבים אותו בתוך התפוח, עד שמגיעים לתחתית. שולפים את התפוחן החוצה יחד עם ליבת התפוח.

להציג את ההמשך

פרסם את תגובתך

תגובות

אין תגובות עדיין. אתה יכול להיות הראשון שיגיב.
RSS