VOD Goodee
ברוך הבא
התחברות / הרשמה

מתכוני סוגת: ריזוטו סלק

סרטונים מומלצים

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

URL

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

URL


תיאור

השף דוד פרנקל טוען שגם אם הכנתם הרבה פעמים ריזוטו, מנה כזאת עוד לא ראיתם.
למתכון של ערוץ סוגת בוואלה: http://food.walla.co.il/?w=/1114/1857563

חומרים ל-6 מנות:

לקרם סלק:
6 סלקים בגודל בינוני

לצנוניות מוחמצות:
6 צנוניות חתוכות לרבעים
1/2 כוס ציר ירקות
2 כפות חומץ תפוחים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
2 גבעולי טימין

לריזוטו:
200 גרם אורז ארבוריו
2 כפות בצל שאלוט קצוץ דק
1/2 כוס יין לבן
2 כוסות ציר עוף/ירקות
1 כף חמאה
3 כפות פרמזן מגורד
2 כפות גבינת ברינזה רכה


אופן ההכנה:
1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך שעה וחצי.

2. מקלפים את הסלקים, חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר (אפשר להשתמש במעט במים מינרלים להקל על פעולת הטחינה) עד לקבלת מרקם חלק.

3. מכינים את הצנוניות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וחולטים את הצנוניות כ-30 שניות. במקביל מחממים בסיר קטן ציר, חומץ, סוכר, מלח וטימין. מוסיפים את הצנוניות, מבשלים 30 שניות ומורידים מהאש. נותנים לצנוניות להצטנן בתוך הנוזל.

4. מכינים את הריזוטו: בסיר רחב מטגנים את השאלוט במעט חמאה על אש נמוכה עד שהופך שקוף.

5. מוסיפים את האורז, מגבירים את האש ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים היטב את האורז עד לצמצום כל הנוזלים ומתחילים להוסיף את הציר (רצוי לדאוג שהציר יהיה כבר מחומם מראש על מנת שלא יקרר את האורז). מוסיפים את הציר בהדרגה ומערבבים כל הזמן עד לסיום ספיגת כל הנוזלים באורז.

6. מכבים את האש, מוסיפים את קרם הסלק, החמאה והפרמזן ומערבבים טוב עד לקבלת מירקם סמיך. מוסיפים מלח לתיקון התיבול ומגישים בליווי הצנוניות וגבינת הברינזה.

הפקה, צילום ועריכה: ivp - בית הפקות מקוון
כלים באדיבות ארגל

להציג את ההמשך

פרסם את תגובתך

תגובות

אין תגובות עדיין. אתה יכול להיות הראשון שיגיב.
RSS